Activity

Activity
Activity

Activity

 • Woods Childers posted an update 5 months, 2 weeks ago

  Online dating website Zoosk is een nieuwe functie aan het uitrollen waarmee gebruikers de echtheid van profielfoto’s kunnen verifiëren. DatingHet specifieke doel, gebaseerd op CEO Shayan Zadeh, is om daters te stoppen met het posten van foto’s van zichzelf als ze 10 jaar jonger of 20 pond lichter waren geweest. Een dergelijk kenmerk zou online daters veel onnodige teleurstelling kunnen besparen, maar het zou verschillende online platforms ook een essentiële les kunnen leren.

  Veel mensen hunkeren naar anonimiteit online. Dit heeft de explosieve ontwikkeling van apps als Secret, Yik Yak en Whisper gestimuleerd, en ook de door Snapchat gelanceerde rage van zelfvernietigende berichten. Deze ontwikkeling naar anonimiteit heeft echter een prijs, waardoor een perfecte storm is ontstaan voor online trollen, oplichters en bedriegers die de rest van ons kunnen verwoesten.

  Als je de laatste tijd het nieuws in de gaten hebt gehouden, weet je dat de trollen zich behoorlijk slecht gedragen en websites van Twitter tot Gawker hebben gevuld met haatdragende en groteske inhoud. Als gevolg daarvan zijn deze bedrijven onder druk gezet om in real time uit te zoeken hoe ze de trollen kunnen stoppen zonder eerst elke Tweet en online commentaar langs een interne beoordelingsraad te halen.

  Met de nieuwe fotoverificatiedienst lijkt Zoosk een verantwoordelijke en pro-actieve benadering van het probleem te kiezen, door haar leden een manier te bieden om zich tegen de slechte te verdedigen. Als het echt werkt, zou het een voorbeeld kunnen zijn voor andere platforms over het hele net.

  > Het zou online daters veel onnodige teleurstelling kunnen besparen, maar het zou ook andere online platforms een essentiële les kunnen leren.

  Om een foto te verifiëren, vraagt Zoosk gebruikers om een video selfie te nemen, die hun uiterlijk vanuit een aantal hoeken vastlegt. Daarna is het aan de moderatoren van Zoosk om te bepalen of de foto en de video al dan niet overeenstemmen. Dat geldt overigens niet alleen voor mensen die hun profielfoto’s volledig vervalsen, maar ook voor degenen die, laten we zeggen, te flatteuze foto’s van zichzelf insturen. Als de foto’s overeenkomen, krijgt de gebruiker een enigszins groen vinkje naast zijn of haar foto’s. "De vuistregel is: als ik deze foto zou zien en de betreffende persoon in het echt zou zien, zou ik dan verbijsterd zijn?" aldus Zadeh.

  CEO Shayan Zadeh.

  Zoosk Het klinkt misschien als een kleine, en zelfs oppervlakkige, functie. Maar bedenk nu eens dat Facebook, dat naar eigen zeggen tientallen miljoenen nepprofielen heeft, iets soortgelijks heeft ontwikkeld. Zo’n systeem kan waarschijnlijk een groot aantal Facebookgebruikers behoeden voor oplichters en identiteitsfraude.

  Zadeh heeft niet de illusie dat deze methode gevaarlijke actoren ervan zal weerhouden zich op de locatie te begeven. Maar het kan de verschillende leden van Zoosk ervan weerhouden met hen in zee te gaan. Het is vergelijkbaar, zegt hij, met hoe Twitter-gebruikers zich hebben gerealiseerd om ongeverifieerde superster accounts niet te vertrouwen. "Het sneeuwbalt op zichzelf," zegt hij. "Als je vier mensen op het platform ontmoet en drie hebben de badge, begin je je af te vragen waarom de vierde persoon die niet heeft."

  Natuurlijk kleven er ook nadelen aan deze software, dat beseft Zadeh. "Ik denk niet dat we de zilveren kogel hebben om alle kenmerken van verkeerde voorstelling van zaken te ontrafelen," geeft hij toe. Om te beginnen is fotoverificatie alleen relevant op platforms die foto’s vereisen of ervan afhankelijk zijn.
  Dating Het controleren van onjuiste voorstellingen en ongezond gedrag op tekstgebaseerde sites zoals Twitter is veel moeilijker, zoals Twitter onlangs in een blogpost uitlegde. Toch hoopt Zadeh dat meer techbedrijven zich bij Zoosk zullen aansluiten en weloverwogen stappen zullen nemen om deze problemen vroegtijdig op te lossen, in plaats van de schade te beperken zodra het al te laat is.

  "We wilden een eenvoudige en effectieve methode bieden om onze klanten het vertrouwen te geven dat er geen verrassingen zullen zijn nadat ze iemand hebben ontmoet," zegt hij. "Als bedrijf moeten we nu blijven zoeken naar manieren om mensen te helpen dat vertrouwen te krijgen."

Recent Posts

Contact Info

12345 West Street

Phone: 1.888.999-9876

Web: Visit Us Online

Skip to toolbar